Bulgarian Dutch English French Italian Russian Spanish
Понеделник, 13 Март 2017 08:42

Министър Дашева откри турнира „Купата на Coca-Cola“ 2017

Оценете
(1 глас)

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева, в присъствието на зам.-кмета на София д-р Тодор Чобанов, Емил Костадинов (неин съветник) и официалните спонсори от Coca-Cola, откри ученическия футболен турнир „Купата на Coca-Cola“ 2017 в спортен комплекс „Царско село“. Турнирът се провежда за VI поредна година и в него ще вземат участие над 16 000 деца от общо 37 училища. Тази година мащабният турнир ще се реализира на територията на 10 общини. Технически организатор е Агенция "Реал-Спорт".
    Спортната инициатива е насочена към ученици на възраст между 12 и 14 години. Идеята е да се популяризира по забавен и увлекателен начин физическата активност сред подрастващите и младежите. Новост на тазгодишното издание е, че паралелно с футболната надпревара, ще протичат игри и състезания, както за децата, така и за техните родители. Финалите за „Купата на Coca-Cola“ 2017 в различните възрастови групи ще се проведат на 9, 10 и 11 юни. Шампионите ще си тръгнат не само с престижен трофей, но и с голямата награда – подсигурен лагер в спортната база на португалския ФК Спортинг (Лисабон). От старта на „Купата на Coca-Cola“ през 2012 г. до днес в инициативата са взели участие над 70 000 ученици от цялата страна. 
    „Уважаеми организатори, скъпи състезатели, приятно ми е да чуя, че турнирът „Купата на Coca-Cola“ събира толкова много деца, от различни градове на страната. Радостно е, че всяка година техният брой се увеличава и аз смятам, че следващата година ще има още повече деца и от други градове, които ще се присъединят към инициативата. Факт е, че магията на футбола е заразителна и ми се иска тази магия да се пренесе и върху другите игри, защото действително децата от малки искат да станат футболисти. Приветствам тази инициатива и подкрепата, която й се оказва. Надявам се най-добрите да станат шампиони. Пожелавам успех на всички и нека турнирът донесе много радост на децата и техните родители“, каза на официалното откриване министър Дашева. 
    Инициативата се организира от Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Столична община и общините Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и Благоевград. Тази година към инициативата се присъединиха два нови града – Враца и Кърджали.

Информация: http://mpes.government.bg 

Прочетена 745 пъти
Copyright © 2016. All Rights Reserved.