Bulgarian Dutch English French Italian Russian Spanish

Купата на Кока-Кола: Големият финал

Русенският тим на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ е краен победител в шестото издание на най-големия в България училищен футболен турнир „Купата на Coca-Cola”.

За поредна година Viasport.bg беше медиен партньор на надпреварата.

Шампионите бяха наградени от Сашо Щерев, началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Русе, който изрази своята радост, че отборът-победител е именно от крайдунавският град. Освен престижния приз, шампионите спечелиха и възможността да тренират в школата на Кристиано Роналдо - Спортинг (Лисабон) в края на месеца. 

Десетте момчета, част от победилия тим, се пребориха с още 11 отбора този уикенд в Русе. А рекордните 16 340 ученици от 344 училища в 10 български региона ритаха в рамките на тазгодишното издание на първенството. Почетното второ място грабна тимът на ОУ „Иван Вазов“, Горна Оряховица, който достойно представи региона на Велико Търново. Трети стана ЧСУ „Меридиан 22“, София.

Със звезден концерт с участието на талантливите Михаела Маринова, Пламен и Иво бяха поздравени всички отбори, показали своите най-добри умения на зеления терен тази неделя. За доброто настроение на всички жители и гости на града се погрижиха и Павел Колев, Ицака, Радост Тодорова и Недко - част от звездният отбор Играчи FC.

„Купата на Coca-Cola” се провежда за шеста поредна година и е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез участие в спортни активности, поднесени по атрактивен за тях начин.

Турнирът и се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Пловдив, Русе и Стара Загора.
Copyright © 2016. All Rights Reserved.